Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ






Είναι το λιγότερο αισχρό στην Ελλάδα της εξαθλίωσης,δημόσια πολιτικά πρόσωπα να κάνουνε δηλώσεις συγκρίσεως με αυτοκτονίες ανθρώπων σε άλλες χώρες όπου δεν υπάρχει μνημόνιο.Σε μία προσπάθεια να εστιάσουν λανθασμένα αλλά ταυτοχρονα εν γνώση τους στο ότι το μνημόνιο δεν είναι υπεύθυνο για ις αυτοκτόνιες,γιατί και αυτοί που δεν το έχουνε αυτοκτονούν επίσης!Παράδειγμα ατυχές το λιγότερο..

Και εξηγώ..
Είναι φανερό πως υπάρχει μεταβολή προς τα πάνω οσο αφορά τις αυτοκτονίες,την περίοδο των υπογραφών του πρώτου μνημονίου και μετά.Καταφανέστατα λοιπόν το μνημόνιο συντελεί κατα πολύ σε αυτή την κατάσταση!Επίσης οι "άλλοι οικονομικοί λόγοι αυτοκτονιών" που αναφέρονται απο το δημόσιο πολιτικό αυτό πρόσωπο σε εμας προέρχονται κατα 90% απο το μνημόνιο.

Σε μία μελλοντική κατάσταση μπορεί και μεις να μαστε ενα παράδειγμα ενός ξένου πολιτικού που θα εφαρμόζει εκεί ένα νεο μνημόνιο,και θα κανει μια συγκριτική αναφορά και εκείνος σε εμάς για να δείξει πως δε φταίνε τα μνημόνια,πως έχουμε αυτοκτονίες χωρίς να έχουμε μνημονιο τότε και ενω π.χ. μπορεί να έχουμε και ανάπτυξη την πολυπόθητη με 7% όπως έχει και το Μπαγκλαντές με 48 ευρώ μισθό!
Αυτό ονειρευόμαστε;

Το οτι "κύριοι" της πολιτικής ηγεσίας αύριο μπορεί να μην έχουμε μνημόνιο,δε σημαίνει πως οι αυτοκτονίες τοτε και η προίκα απο τα προβλήματα και τα κουσούρια που θα υπάρχουν εκείνο τον καιρό,δε θα έχουνε ρίζα στα μνημόνια και την εσχάτη προδοσία που υπέστη ο Ελληνικός λαός.

Αν δείς δέντρα καμμένα χωρίς φωτιά, δε σημαίνει πως δε φταίει εκείνη για την καταστροφή..μπορεί όμως ο θανατός τους να προέλθει απλά κόβοντας τα.Όπως και να χει για ένα λυπηρό αποτέλεσμα υπαρχουνε πολλοί δρόμοι για να φτάσεις εκεί.Υπάρχουν όμως και κάποιοι απο αυτούς,που έχουνε υπεύθυνους για την κατάσταση που οδήγησε εκεί..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου