Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ




Καθημερινά στο σχολείο κατασκευάζουν τις συνειδήσεις μας σε θρανία κατα το μοντέλο που επιτάσσουν το κράτος και οι πολυεθνικές οι οποίες το κατευθύνουν, προς την διαμόρφωση κοινής γραμμής και άποψης. Στην δημιουργία μιας κοινωνίας πειθήνιας , κοινωνία αποδοχής και συγκατάθεσης.

Έπειτα ακολουθεί η εκπαίδευση για αφοσίωση στην εκάστοτε κυβέρνηση και στις αρχές.. Για να αφομοιωθεί το σύστημα, οι φοιτητές μπαίνουνε στην δοκιμαστική έκδοση του συστήματος μέσα απο το project των εκκολαπτόμενων πολιτικών είτε τζοκερ πανηγυρτζίδων πιστών οπαδών της οποιασδήποτε πολιτικής πλευράς..

Όσοι απορρίψουνε αυτό το μοντέλο κοινωνικής ένταξης, εντάσσονται άμεσα στο περιθώριο ανακλύκλωσης αντιδραστικών προσωπικοτήτων ως προς το σύστημα. Με την απομόνωση τους απο παρέες , εκδηλώσεις , πρόσβαση σε λύσεις, όπως θεματα εξεταστικης όπου τα γρανάζια του συστήματος που έχουνε απορροφηθεί τα έχουν απλόχερα. Επίσης η απομόνωση τους ειναι δεδομένη από την στιγμή που δεν έλκονται απο τους ισχυρούς και δικτυωμένους ήδη..

Τελικό στάδιο..
Οι συνειδήσεις έχουνε φορμαριστεί και η δοκιμαστική περίοδος ως προς την  επιλογή για ένταξη στο σύστημα ή όχι τελείωσε..

Οι νέοι πολιτικοί έχουνε καλλιεργηθεί.
Έχουνε εκπαιδευτεί στη σαπίλα του συστήματος.. Έιναι πια άξιοι συνεχιστές της θρησκείας των πολυεθνικών που το κράτος υπηρετεί με ευλάβεια..

Αυτοί που νοιώσανε τεράστια έλξη απο το χρήμα την ισχύ και την φήμη θα αποτελέσουνε τον απόλυτο στρατό πιστών της εκάστοστε παράταξης.. Δίχως ίχνος κριτικής σκέψης θα πεθάνουνε για λίγη αίσθηση κυριαρχίας μέσα απο τα μάτια των άλλων..

Όλοι αυτοί θα είναι έτοιμοι να απορροφηθούνε απο τις πολυεθνικές που τους αναθρέψαν κατάλληλα απο τα παιδικά τους χρόνια, με τον ήρεμο τρόπο σκέψης και καθολικής αποδοχής..

Όταν αυτο γίνει, με χαρά θα καυχιούνται στην κοινωνία για το ότι τους υπηρετούν και ειναι κομματι τους.. Είτε από θέση ισχύος και “κύρους” , είτε απο τα κατώτερα στρώματα της πολυεθνικής. Θα λατρέψουν τα λογότυπα όπως οι πιστοί λατρέψανε τα θρησκευτικά σύμβολα..

Και κάπου στις πιο σκοτεινές πλευρές..
Αυτοί που είχανε μπει απο παλιά στο περιθώριο θα κατηγορηθούνε ως λαϊκιστές και επικίνδυνοι για την δημοκρατία. Και αυτό λόγω του ασυμβίβαστου τρόπου σκέψης των και την φλόγα της επανάστασης, για να έχουνε όλοι την δυνατότητα για δημιουργία της δικής τους σκέψης. Ελεύθερη απο τα ανέμελα παιδικά χρόνια, με φαντασία και όνειρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου